Reklama

Reklama

Jajecznica bez jaj

Jajecznica bez jaj to doskonałe rozwiązanie jeśli tęsknisz za smakiem puszystej jajecznicy na wegańskiej diecie. Idealnie wysmażone tofu to świetna alternatywa na pożywne śniadanie. Jajecznica bez jaj, czyli tofucznica, z pewnością przypadnie ci do gustu.

Czas przyrządzenia: 5 minut

Składniki

  • wędzone tofu (1 opakowanie)
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Jajecznica bez jaj - przygotowanie

Tofu rozgnieć widelcem na drobne kawałki i wyłóż na rozgrzaną patelnię.

Dodaj przyprawy, obsmażaj równomiernie mieszając.

Gotową "jajecznicę" wyłóż na talerz i posyp świeżo pokrojonym szczypiorkiem.

Sprawdź też inne bezmięsne przepisy:

Zupa z soczewicy

Wegański burger

Reklama

Wegańskie łazanki

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy