Jajecznica po norwesku
Aktualizacja
Jajecznica po norwesku jest idealna jako pożywne śniadanie, ale równie dobrze sprawdzi się na kolację. Od znanego wszystkim oryginału odróżnia ją zaskakujący dodatek. Warto spróbować tego połączenia, bo dzięki niemu jajecznica po norwesku smakuje zupełnie inaczej.
Jajecznica po norwesku - przygotowanie
Wbij jajka do miski. Łososia pokrój lub porwij na mniejsze kawałki, aby były w sam raz na jeden kęs. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.
Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, wlej jajka i przypraw solą oraz pieprzem. Smaż na niewielkim ogniu, cały czas mieszając masę. Tuż przed podaniem dodaj łososia, szczypiorek i połącz składniki.
Serwuj z grzanką posmarowaną masłem lub chrupkim pieczywem.
Sprawdź też inne śniadaniowe przepisy:
Zobacz również: