Reklama

Reklama

Jajecznica po norwesku

Idealna jako pożywne śniadanie, ale równie dobrze sprawdzi się na kolację. Od znanego wszystkim oryginału odróżnia ją zaskakujący dodatek. Warto spróbować tego połączenia, bo dzięki niemu jajka zyskują zupełnie nowy smak.

Czas przyrządzenia: 10 minut
Składniki dla: 2 osób

Składniki

  • 6 jajek
  • 60-80 g wędzonego łososia
  • 3 łyżki masła
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Wbij jajka do miski. Łososia pokrój lub porwij na mniejsze kawałki, aby były w sam raz na jeden kęs. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj.

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło, wlej jajka i przypraw solą oraz pieprzem. Smaż na niewielkim ogniu, cały czas mieszając masę. Tuż przed podaniem dodaj łososia, szczypiorek i połącz składniki.

Serwuj z grzanką posmarowaną masłem lub chrupkim pieczywem.

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

***
Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje