Jajka faszerowane z parówką
Jajka faszerowane z parówką to mniej standardowa propozycja w świecie nadziewanych jajek. Ta interesująca przystawka może bardzo przypaść ci do gustu. Jajka faszerowane z parówką są tanie, łatwe do wykonania i po prostu smaczne!

Składniki:
5-6 jajekdwie parówki lub 10 g szynki konserwowej1 kopiasta łyżka musztardy2 łyżki majonezusól, pieprz, papryka ostradowolna zielenina
Jajka faszerowane z parówką - przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy wzdłuż na pół. Ostrożnie usuwamy żółtka.
Żółtka rozgniatamy widelcem, rozdrabniamy parówki (lub plasterki szynki), łączymy z żółtkami, majonezem i musztardą, doprawiamy, mieszamy, aż farsz zrobi się lekko puszysty (można wyrabiać go dłonią).
Połówki jajek wypełniamy farszem, układamy na talerzu, dekorujemy zieleniną, w razie potrzeby doprawiamy.
Zobacz także