Jajka w gniazdkach
Udekorują świąteczny stół.

Składniki na 4 porcje:
- 4 średniej wielkości pomidory, - 4 jajka ugotowane na twardo, - 4 łyżki majonezu, - szczypiorek - 3 rzodkiewki, - 8 plasterków kiełbasy, - 4 plasterki ogórka kiszonego, - rzeżucha
Przygotowanie:
Jajka obrać ze skorupek.. Pomidorom ściąć czapeczki, wydrążyć miąższ ustawić do góry dnem, aby dobrze wyciekł sok. Następnie do każdego pomidorów włożyć po łyżce majonezu. Każde jajko z cieńszej strony naciąć trzykrotnie. W jedno nacięcie włożyć po 2 plasterki kiełbasy, w drugie plasterki rzodkiewki i wąsy szczypiorku, a w trzecie plastry ogórka kiszonego. Jajka umieścić w pomidorowych gniazdkach. Brzegi pomidorków posypać rzeżuchą. Pomidory ustawić na półmisku przybranym rukolą.