​Jak marynować mięso? Sekretny składnik - soda

Jeśli daniem głównym ma być marynowane mięso, w twojej kuchni nie może zabraknąć sody
Jeśli daniem głównym ma być marynowane mięso, w twojej kuchni nie może zabraknąć sody123RF/PICSEL

Po co marynuje się mięso?

  • do wieprzowiny pasuje majeranek
  • do drobiu warto dodać tymianek
  • do wołowiny estragon
  • do jagnięciny i dziczyzny rozmaryn
Wyjątkowy sposób na mięso mieloneInteria Kulinaria

Jak prawidłowo marynować mięso?

Soda - klucz do soczystej pieczeni

Soda sprawdzi się nie tylko jako składnik rozmaitych potraw. Zdecydowanie jest również przydatna do czyszczenia różnego typu materiałów – na białych tenisówkach zaczynając, na rodowych srebrach, a nawet oknach kończąc
Soda sprawdzi się nie tylko jako składnik rozmaitych potraw. Zdecydowanie jest również przydatna do czyszczenia różnego typu materiałów – na białych tenisówkach zaczynając, na rodowych srebrach, a nawet oknach kończąc123RF/PICSEL
  • 0,5 szklanki wody
  • 1 łyżeczkę sody oczyszczonej