Jak przeprowadzić detoks owocowo-warzywny? Poznaj jego największe zalety

Przeprowadzony w bezpieczny sposób detoks owocowo-warzywny ma dużo zalet
Przeprowadzony w bezpieczny sposób detoks owocowo-warzywny ma dużo zalet123RF/PICSEL
  • Detoks owocowo-warzywny pomaga w oczyszczeniu organizmu i przywróceniu równowagi kwasowo-zasadowej.
  • W czasie detoksu unikaj spożywania produktów mięsnych, kaszy czy pieczywa.
  • W poniższym artykule przedstawiamy listę dozwolonych produktów.

Na czym polega detoks owocowo-warzywny?

Co można jeść na detoksie owocowo-warzywnym?

Pierwsze dni detoksu mogą być obciążające dla organizmu
Pierwsze dni detoksu mogą być obciążające dla organizmu123RF/PICSEL
  • pietruszka,
  • seler,
  • burak,
  • papryka,
  • pomidor.
  • jagody,
  • grejpfruty,
  • jabłka,
  • cytryny,
  • kiwi.

Czego powinno się unikać?

W czasie detoksu zrezygnuj z jedzenia mięsa i pieczywa
W czasie detoksu zrezygnuj z jedzenia mięsa i pieczywa123RF/PICSEL
  • mięso,
  • kasze, zboża, pieczywo,
  • stosowanie używek,
  • picie herbaty, kawy czy słodzonych napojów,
  • produkty mleczne,
  • fasolę, groch, ziemniaki.

Jak przeprowadzić detoks owocowo-warzywny?

Podczas detoksu trzeba zadbać o aktywność fizyczną
Podczas detoksu trzeba zadbać o aktywność fizyczną123RF/PICSEL
  • poprawa samopoczucia,
  • redukcja masy ciała,
  • jędrna cera,
  • przywrócenie równowagi kwasowo-zasadowej.
„Zdrowie na widelcu”: Kiszona kapusta do bigosuPolsat CafePolsat Cafe