Jak smażyć pączki, żeby nie nasiąkały tłuszczem? 5 kluczowych zasad

Na czym najlepiej smażyć pączki?
Na czym najlepiej smażyć pączki?123RF/PICSEL

Tłuszcz do smażenia - wybieramy "mniejsze zło"

Jakie parametry uwzględnić przy wyborze tłuszczu do smażenia?

  • rodzaj tłuszczu: zwierzęcy/roślinny,
  • zawartość nasyconych, jednonienasyconych i wielonienayconych kwasów tłuszczowych,
  • temperatura dymienia.
Jakie parametry uwzględnić przy wyborze tłuszczu do smażenia pączków?
Jakie parametry uwzględnić przy wyborze tłuszczu do smażenia pączków?Stanislaw Bielski/REPORTEREast News

Najzdrowsze tłuszcze roślinne

Tłuszcze zwierzęce - nasycone kwasy tłuszczowe

Nasycone i nienasycone kwasy tłuszczowe

Olej rzepakowy - czy to dobry wybór do smażenia pączków?

Olej kokosowy czy rzepakowy?

Jak smażyć pączki, żeby nie nasiąkały tłuszczem?

„Na zdrowie: Banany. Kaloryczne ale bardzo zdrowe POLSAT GOInteria.tv