Jak zrobić idealną kruszonkę do ciasta? Będzie pyszna i chrupiąca

Sekretem idealnej i chrupiącej kruszonki są odpowiednie proporcje składników
Sekretem idealnej i chrupiącej kruszonki są odpowiednie proporcje składników123RF/PICSEL

Zobacz również:

Jak przygotować idealną w smaku kruszonkę na ciasto?

Kruszonka - przepis

  1. Mąkę, zimne masło oraz cukier umieścić na stolnicy. 
  2. Zimne masło posiekać nożem i połączyć z mąką oraz cukrem - najlepiej zrobić to dłońmi. 
  3. Tak przygotowaną kruszonką posypać ciasto lub owoce i upiec w piekarniku tak długo, jak podano w przepisie na konkretny deser. 
Aby kruszonka miała odpowiednią konsystencję ważne, aby masło było mocno schłodzone
Aby kruszonka miała odpowiednią konsystencję ważne, aby masło było mocno schłodzone123RF/PICSEL

Co zrobić, aby kruszonka była bardziej chrupka?

Czym podkręcić smak kruszonki?

  • cynamon
  • kakao
  • sproszkowaną wanilię
  • kardamon
  • wiórki kokosowe
  • posiekane drobno orzechy 

Jak przygotować kruszonkę bez masła?

Atrakcje na Majorce. Czy warto udać się do delfinarium?INTERIA.PL
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?