Jak zrobić roladki z cukinii z ricottą?

Prosty przepis na efektowne roladki z cukinii
Prosty przepis na efektowne roladki z cukinii123RF/PICSEL

Wygląd i smak to nie wszystko

Domowe chipsy - z cukinii!Interia KulinariaInteria Kulinaria

Co daje połączenie cukinii i ricotty?

Zobacz również:

    Przepis na roladki z cukinii na zimno

    Jeśli skórka cukinii jest miękka i niezbyt gruba, nie musisz jej usuwać
    Jeśli skórka cukinii jest miękka i niezbyt gruba, nie musisz jej usuwać123RF/PICSEL
    • Cukinie umyj, osusz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w cienkie plastry - możesz użyć do tego obieraczki do warzyw.
    • Rozłóż je na dużym półmisku, skrop odrobiną oleju i posyp solą. Odstaw na godzinę, by cukinia wypuściła nadmiar wody.
    • W tym czasie przygotuj farsz: ricottę wymieszaj z pieprzem i posiekaną bazylią. Dodaj również szpinak i suszone pomidory, jeśli ich używasz.
    • Plastry z cukinii osusz przy pomocy ręcznika papierowego i krótko podpiecz w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.
    • Po ostudzeniu na każdy warzywny plasterek nałóż farsz i zawiń w roladkę. Możesz spiąć je wykałaczką.

    Jak zrobić roladki z cukinii i ricotty na ciepło?

    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?