Jak zrobić roladki z cukinii z ricottą?

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
15
Udostępnij
Prosty przepis na efektowne roladki z cukinii
Prosty przepis na efektowne roladki z cukinii123RF/PICSEL

Wygląd i smak to nie wszystko

Domowe chipsy - z cukinii!Interia KulinariaInteria Kulinaria

Co daje połączenie cukinii i ricotty?

Przepis na roladki z cukinii na zimno

Jeśli skórka cukinii jest miękka i niezbyt gruba, nie musisz jej usuwać
Jeśli skórka cukinii jest miękka i niezbyt gruba, nie musisz jej usuwać123RF/PICSEL
  • Cukinie umyj, osusz i obierz ze skórki. Następnie pokrój w cienkie plastry - możesz użyć do tego obieraczki do warzyw.
  • Rozłóż je na dużym półmisku, skrop odrobiną oleju i posyp solą. Odstaw na godzinę, by cukinia wypuściła nadmiar wody.
  • W tym czasie przygotuj farsz: ricottę wymieszaj z pieprzem i posiekaną bazylią. Dodaj również szpinak i suszone pomidory, jeśli ich używasz.
  • Plastry z cukinii osusz przy pomocy ręcznika papierowego i krótko podpiecz w piekarniku lub usmaż na patelni grillowej.
  • Po ostudzeniu na każdy warzywny plasterek nałóż farsz i zawiń w roladkę. Możesz spiąć je wykałaczką.

Jak zrobić roladki z cukinii i ricotty na ciepło?

zdjęcie
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
9
Super
relevant
2
Hahaha
haha
2
Szok
shock
1
Smutny
sad
1
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
15
Udostępnij
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na