Jak zrobić sałatkę z resztek z rosołu? Ewa Wachowicz ma na to patent
Do przygotowania rosołu potrzebujemy nie tylko sporo mięsa i kości, ale też górę warzyw. Co z nimi zrobić? Przyznacie, że często po prostu lądują w koszu, bo nikt nie chce ich zjadać w rosole. Odkładamy, leżą, schną i przestają być apetyczne, więc wyrzucamy. A szkoda, można przecież przygotować na ich bazie świetną sałatkę i nadać im zupełnie nowe życie. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz.
Sałatka na warzywach z rosołu - składniki
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 seler
- 2 ziemniaki
- 4 ogórki konserwowe
- garść groszku konserwowego
SOS
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki śmietany
- 1 łyżka musztardy
- pieprz
Jak przygotować sałatkę na warzywach z rosołu?
- W misce wymieszać majonez, śmietanę i musztardę. Przyprawić pieprzem.
- Dorzucić pokrojone warzywa z rosołu oraz ugotowane ziemniaki, groszek i ogórki.
- Delikatnie wymieszać.
Przepis na sałatkę na warzywach z rosołu krok po kroku
***
Lubisz gotować? Zajrzyj do naszej KUCHNI. Znajdziesz tam mnóstwo inspiracji, sprawdzonych przepisów, ciekawostek kulinarnych.