Jak zrobić sałatkę z resztek z rosołu? Ewa Wachowicz ma na to patent

Do przygotowania rosołu potrzebujemy nie tylko sporo mięsa i kości, ale też górę warzyw. Co z nimi zrobić? Przyznacie, że często po prostu lądują w koszu, bo nikt nie chce ich zjadać w rosole. Odkładamy, leżą, schną i przestają być apetyczne, więc wyrzucamy. A szkoda, można przecież przygotować na ich bazie świetną sałatkę i nadać im zupełnie nowe życie. Wypróbujcie przepis Ewy Wachowicz.

Sałatka na warzywach z rosołu - przepis Ewy Wachowicz
Sałatka na warzywach z rosołu - przepis Ewy WachowiczPolsat Cafe

Sałatka na warzywach z rosołu - składniki

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 seler
  • 2 ziemniaki
  • 4 ogórki konserwowe
  • garść groszku konserwowego

SOS

  • 3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka musztardy
  • pieprz

Jak przygotować sałatkę na warzywach z rosołu?

  1. W misce wymieszać majonez, śmietanę i musztardę. Przyprawić pieprzem. 
  2. Dorzucić pokrojone warzywa z rosołu oraz ugotowane ziemniaki, groszek i ogórki. 
  3. Delikatnie wymieszać.

Przepis na sałatkę na warzywach z rosołu krok po kroku

„Ewa gotuje”: Sałatka na warzywach z rosołuPolsat

***

Lubisz gotować? Zajrzyj do naszej KUCHNI. Znajdziesz tam mnóstwo inspiracji, sprawdzonych przepisów, ciekawostek kulinarnych.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas