Jarzynowy garneczek z klopsikami

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • włoszczyzna (4 marchewki, 3 pietruszki – korzeń + natka, seler – korzeń + liście, por)
  • ok. 300 g ziemniaków
  • mieszanka mroż. warzyw, np. z groszkiem, fasolką szparagową (ew. czerwoną fasolą) czy kalafiorem
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela ang.
  • sól morska
  • opcjonalnie: kilka łyżek makaronu
  • olej
  • koperek do podania

na pulpeciki

  • 500 g mięsa miel. z indyka lub kurczaka
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ząbek czosnku
  • łyżka posiekanej natki
  • sól, pieprz
5-6
Świat kobiety
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?