Jednogarnkowe dania z pulpecikami

Potrawka z klopsami
Potrawka z klopsami123RF/PICSEL

Kociołek z koftami czosnkowymi

Składniki

  • 60 dag mielonego mięsa z indyka
  • 4 łyżki czarnych oliwek
  • 6-8 pomidorów
  • 20 dag sera feta
  • 2 kolorowe papryki

- przyprawy

  • 1 kajzerka
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • 3 ząbki czosnku
  • po 1 łyżce mielonej kolendry i kuminu
  • 1/4 łyżeczki świeżo startego imbiru
  • sól, pieprz,
  • po szczypcie gałki muszkatołowej oraz mielonej ostrej i słodkiej papryki
  • olej
  • posiekana natka

Sposób przygotowania

Przepis na gulasz z ciecierzycąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Zupa z klopsami
Zupa z klopsami123RF/PICSEL

Lekka potrawka z klopsikami

Składniki

  • 60 dag mieszanego mielonego mięsa
  • 2 duże marchewki
  • 2 brokuły
  • 2 małe cukinie

- przyprawy i dodatki

  • 1 czerstwa bułeczka
  • 2 gałązki mięty
  • 5–6 szkl. bulionu warzywnego
  • 1 jajko
  • 1 listek laurowy
  • 1 łyżka ostrej musztard
  • sól, pieprz
  • zioła prowansalskie
  • olej do smażenia
Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymZmysłowe smakiInteria.tv
Leczo z klopsami
Leczo z klopsami123RF/PICSEL

Leczo po gospodarsku

Składniki

  • 60 dag mielonej karkówki
  • 2 czerwone papryki
  • 2 średnie cukinie
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2–3 łyżki bułki tartej
  • 2 cebule
  • 1 jajko
  • mielona słodka i ostra papryka
  • 3–4 gałązki natki
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Prosty przepis na wyborne leczoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?