Jest pełna białka i zdrowych tłuszczów. Smakowitą pastę do kanapek zrobisz w kilka minut

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Jest zdrowa, smaczna i prosta w przygotowaniu. Jak przygotować pastę z tuńczyka i twarogu
Jest zdrowa, smaczna i prosta w przygotowaniu. Jak przygotować pastę z tuńczyka i twaroguBartosz KrupaEast News

Tuńczyk - obniży cholesterol, ustabilizuje ciśnienie. Dlaczego warto go jeść?

Szybki przepis na pastę z tuńczyka i twarogu. Idealna na kanapkę czy do tortilli

  • 1 puszka tuńczyka
  • pół opakowania chudego twarogu 
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego typu skyr 
  • sól i pieprz do smaku
  1. Umieść twaróg w miseczce i dokładnie rozgnieć go widelcem, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  2. Dodaj łyżkę jogurtu naturalnego i wymieszaj składniki.
  3. Odcedź tuńczyka z puszki, a następnie rozdrobnij go widelcem.
  4. Dodaj tuńczyka do miseczki z twarogiem i jogurtem, starannie mieszając całość, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
  5. Dopraw pastę solą i pieprzem według własnych preferencji.
  6. Ponownie dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i gotowe!
Pasta z tuńczyka i twarogu to świetny dodatek, który urozmaici nasze śniadania i kolacje
Pasta z tuńczyka i twarogu to świetny dodatek, który urozmaici nasze śniadania i kolacje 123RF/PICSEL
"Ewa gotuje": Szybki sernik z malinamiPolsat