Reklama

Reklama

Kaczka faszerowana

Delikatna w smaku

Czas przyrządzenia: 50 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 4 nogi z kaczki
  • pół pęczka szparagów
  • 10 dag sera koziego
  • olej do smażenia
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • Sos:
  • mały owoc granatu
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka miodu
  • grubo mielony pieprz

Sposób przygotowania

1. Z nóg kaczki wyjmij kości. Mięso przypraw solą i pieprzem. Szparagi obierz, ugotuj do miękkości w lekko osolonej wodzie, pokrój w cząstki. Szparagi i ser zmiksuj w blenderze, przypraw do smaku solą i pieprzem. Masą faszeruj mięso, zepnij je np. wykałaczkami Smaż na mocno rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. 

2. Z granatu wyjmij pestki, podgrzej je w odrobinie wody, dodaj miód i masło, gotuj chwilę, cały czas mieszając. Roladki przekrój na pół, podawaj polane gorącym sosem.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje