Kalafior w chrupiącej panierce

Aktualizacja

Kalafior w chrupiącej panierce może być samodzielną przekąską (z dodatkiem ulubionego sosu) lub dodatkiem do dania głównego. W obu wersjach kalafior w chrupiącej panierce na pewno będzie smakował!

Kalafior w chrupiącej panierce to sposób na przekonanie niejadków do tego warzywa
Kalafior w chrupiącej panierce to sposób na przekonanie niejadków do tego warzywa123RF/PICSEL

Kalafior w chrupiącej panierce - przygotowanie


Kalafior podziel na różyczki, umyj. Zagotuj duży rondel wody z dodatkiem mleka, oprósz cukrem, solą i gałką muszkatołową. Do wrzątku włóż kalafior, ugotuj. Odcedź.

Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę tartą zrumień na suchej patelni, masło stop osobno. Natkę posiekaj. Kalafiora ułóż na półmisku, posyp bułką tartą, polej masłem, posyp jajkami i natką.

Poznaj też inne nasze przepisy, które z pewnością cię zainteresują:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Galaretka z cydruPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas