Reklama

Reklama

Kalafior w chrupiącej panierce

Kalafior w takiej formie może być samodzielną przekąską (z dodatkiem ulubionego sosu) lub dodatkiem do dania głównego. W obu wersjach na pewno będzie smakował!

Składniki

  • 1 kg kalafiora
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki masła
  • kilka gałązek natki
  • sól, cukier
  • gałka muszkatołowa

Reklama

Przygotowanie:

Kalafior podziel na różyczki, umyj. Zagotuj duży rondel wody z dodatkiem mleka, oprósz cukrem, solą i gałką muszkatołową. Do wrzątku włóż kalafior, ugotuj. Odcedź.

Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę tartą zrumień na suchej patelni, masło stop osobno. Natkę posiekaj. Kalafiora ułóż na półmisku, posyp bułką tartą, polej masłem, posyp jajkami i natką.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy program TUTAJ>>>







Dowiedz się więcej na temat: kalafior | co z kalafiora | przekąski

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje