Kalafior w chrupiącej panierce
Aktualizacja
Kalafior w chrupiącej panierce może być samodzielną przekąską (z dodatkiem ulubionego sosu) lub dodatkiem do dania głównego. W obu wersjach kalafior w chrupiącej panierce na pewno będzie smakował!
Kalafior w chrupiącej panierce - przygotowanie
Kalafior podziel na różyczki, umyj. Zagotuj duży rondel wody z dodatkiem mleka, oprósz cukrem, solą i gałką muszkatołową. Do wrzątku włóż kalafior, ugotuj. Odcedź.
Jajka ugotuj na twardo, obierz, pokrój w kostkę. Bułkę tartą zrumień na suchej patelni, masło stop osobno. Natkę posiekaj. Kalafiora ułóż na półmisku, posyp bułką tartą, polej masłem, posyp jajkami i natką.
Poznaj też inne nasze przepisy, które z pewnością cię zainteresują:
Zobacz również: