Kanapka sycylijska

W sam raz na drugie śniadanie

Kanapka z mozzarellą
Kanapka z mozzarellą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Bakłażan umyj, osusz, odetnij stwardniałą końcówkę. Pokrój na plastry i obsmaż z obu stron na patelni grillowej. Wlej 1 łyżkę oliwy, dodaj pokrojoną paprykę. Smaż, mieszając, aż zmięknie. Zdejmij z patelni. Resztę oliwy wymieszaj z rozmarynem i oregano. Skrop podsmażone warzywa. Dopraw solą i pieprzem. 

2. Bagietkę przekrój wzdłuż na pół i każdą połówkę w poprzek na 2 części. Natrzyj obranym czosnkiem i posmaruj cienką warstwą pesto. Rozłóż parmezan pokrojony w słupki, połówki mozzarelli i warzywa. 

3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz ok. 8 minut. Podawaj udekorowane listkami świeżej bazylii.

Bruschetta - przepisInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas