Kanapka z pastą śliwkową i pieczonym indykiem

Kanapka z pastą śliwkową i pieczonym indykiem w marynacie ze śliwek kalifornijskich
Kanapka z pastą śliwkową i pieczonym indykiem w marynacie ze śliwek kalifornijskichmateriały prasowemateriały prasowe
  • Pierś z indyka (ok. 300 g)
  • 10 śliwek kalifornijskich
  • 1 łyżka świeżego imbiru
  • Sól, pieprz
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka kolendry
  • 1 łyżeczka kuminu
  • ½ szklanki śliwek kalifornijskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 3-4 łyżki dobrego ketchupu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • Pieprz
  • 4 kromki ciemnego pieczywa pełnoziarnistego
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 liście sałaty
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?