Kasza gryczana z boczkiem i ricottą

Kasza gryczana z boczkiem i ricottą jako obiad lub kolacja sprawdzi się świetnie na polskim stole
Kasza gryczana z boczkiem i ricottą jako obiad lub kolacja sprawdzi się świetnie na polskim stole 123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 szkl. kaszy gryczanej (palonej lub białej)
  • 30 dag chudego wędzonego boczku w kawałku
  • 10 dag wędzonego boczku w cieniutkich plasterkach
  • 20 dag ricotty
  • 2 większe cebule
  • 3 jajka
  • 1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany
  • po 1 łyżeczce suszonego majeranku i lubczyku
  • 1/2 łyżeczki mielonego kminku
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • masło do formy
6 porcji

Kasza gryczana z boczkiem i ricottą: przygotowanie

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?