Kaszka manna z musem malinowym

Kaszki manny jeszcze do tej pory u mnie nie było, więc dzisiaj przyszedł czas na jej odsłonę deserową.

Kaszka manna z musem malinowym
Kaszka manna z musem malinowymBeMam

Niestety, ale musze przyznać się bez bicia, że kaszka manna należy do moich ulubionych i nie ważne w jakiej wersji, czy bardziej jako zupa czy też jako ścięty deser, zawsze równie dobrze mi smakuje. Szczególnie dla dzieci możemy z niej wyczarować na prawdę wiele

Dzisiaj więc zapraszam na Kaszkę Mannę z Musem Malinowym

Co potrzebujemy?

Składniki na kaszkę:

3 łyżki kaszki manny

200ml mleka krowiego lub wody z 6 miarkami mleka modyfikowanego

1/3 łyżeczki masła

1/2 łyżeczki syropu z agawy lub cukru

szczypta soli

Składniki na mus:

50 g malin świeżych lub mrożonych

1/2 łyżeczki syropu z agawy

6 łyżek wody

Jak robimy?

Krok 1: Maliny wodę i syrop z agawy lub cukier, ucieramy na gładką, jednolitą masę.

Krok 2: Kaszę Mannę mieszamy z z wodą lub mlekiem, masłem, cukrem i szczyptą soli w rondelku. Gotujemy do momentu, gdy zgęstnieje. W razie potrzeby możemy dolać więcej wody/mleka.

Krok 3: Po zagotowaniu kaszkę wykładamy do miseczki, czekamy aż ostygnie, a potem polewamy musem malinowym i gotowe!

BeMam
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas