Kawa białkowa to hit w sieci. Jak ją zrobić?
Kawa białkowa, nazywana także kawą proteinową to jeden z największych kulinarnych hitów sezonu. Zdrowa i prosta w przygotowaniu zdobywa serca sportowców i osób, które nie wyobrażają sobie dnia bez porządnego treningu. Jak zrobić idealną kawę białkową?
Kawa białkowa już skradła serca sportowców, zdetronizowała wzmacnianą masłem kawę kuloodporną i wszystko wskazuje na to, że zostanie z nami na dłużej! Nic dziwnego, ten napój naprawdę ma mnóstwo zalet!
Kawę białkową pokochają nie tylko wielbiciele aktywności fizycznej, bo choć świetnie sprawdzi się zarówno przed jak i po treningu, to z powodzeniem może pić ją każdy wielbiciel kofeiny. Oto jej główne zalety:
- wzmacnia koncentrację i czujność
- zwiększa wytrzymałość ciała
- zwiększa wydolność
- obniża stopień odczuwania wysiłku.
Jak przygotować kawę białkową. Prosty przepis!
By przygotować idealną kawę białkową (proteinową), potrzebujemy odżywkę białkową (30g), kawę rozpuszczalną (30g), 200 ml wody i 100 ml ulubionego mleka, może być również roślinne.
Przygotowanie:
Zaparz ulubioną kawę rozpuszczalną i dodaj do niej odżywkę - może być smakowa. Intensywnie mieszaj, aż wszystkie składniki się połączą. Dodaj mleko, możesz również posłodzić wedle uznania, posypać cynamonem i dorzucić ulubione dodatki. Smacznego!
***
Zobacz również:
Kawa kawie nierówna. Jaką wybrać?