Klopsy włoskie z mozzarellą

Delikatne i sycące. Idealne na niedzielny obiad

Klopsy w pomidorach
Klopsy w pomidorach123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Obierz i posiekaj 1 cebulę i czosnek.Wymieszaj je z mięsem, jajkiem, tartą bułką oraz musztardą. Masę przypraw solą, pieprzem i ziołami. Dobrze wyrób. Mozzarellę pokrój na 8 kawałków. Z masy uformuj 8 kuleczek. Do środka każdej wciśnij ser. Klopsiki smaż 10-12 minut na oleju. 

2. Drugą cebulę obierz, posiekaj. Pomidory rozgnieć. Klopsiki zdejmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj pomidory. Sos gotuj ok. 15 minut. Przypraw go solą, pieprzem, cukrem i octem. Klopsiki włóż do sosu, mocno podgrzej.

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas