Kopytka z ziołami i czosnkiem

Kopytka można przyrządzić na wiele sposobów. Oto jeden z nich.

Kopytka możesz zjeść z róznymi dodatkami
Kopytka możesz zjeść z róznymi dodatkami 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 sztuki jajka
  • 10 dag wędzony boczek
  • zioła: tymianek, rozmaryn
  • 0,5 kg ziemniaki
  • pieprz
  • 4 łyżki maka pszenna
  • czosnek
  • sól

Przygotowanie:

Mączyste ziemniaki ugotować i ostudzić. Najlepiej ugotować ziemniaki poprzedniego dnia. Zmielić i dobrze wyrobić z jajkami i mąką. Ugotować. Na łyżce oleju przesmażyć boczek pokrojony w drobniutką kosteczkę, dodać do niego zioła i polać ugotowane kopytka. Oprószyć czerwoną papryką.

Czas przygotowania 1,5 h (razem z gotowaniem i studzeniem ziemniaków).

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas