Kotleciki całe w ziołach

Mięso mielone ma tę cudowną właściwość, że z jego pomocą możemy wyczarować wspaniałe dania obiadowe.

Kotleciki w ziołach
Kotleciki w ziołach123RF/PICSEL

Przygotowanie

Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle. Ryż ugotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.

Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką i ugotowanym ryżem. Dodaj jajka, sól i pieprz. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami. Masę wyrób i uformuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce z ziołami.

Mięso usmaż z obu stron na oleju, aż ładnie się zarumieni. Danie podawaj z makaronem.

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas