Kotlety rybne na pyszny obiad
Kotlety rybne to wyjście dla tych, którzy jednak chcą zrezygnować z drobiu, wołowiny, czy wieprzowiny. Ryby są zdrowe, mają wiele składników odżywczych, a podane w formie kotleta są miłą odmianą.

Składniki
- 1 kg mintaja mrożonego,
- 1 jajko,
- 2 jajka na twardo,
- sól,
- pieprz,
- 1 łyżeczka przyprawy do ryby
- 2 łyżki bułki tartej,
- zielona pietruszka,
- olej.
Kotlety rybne - sposób przygotowania:
1. Rybę odmrażamy, myjemy, pozbywamy się ości, jeżeli takie są i kroimy na większe kawałki.
2. Gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki.
3. Odmrożoną i pokrojoną rybę miksujemy z solą, jajkiem, pieprzem, bułką tartą oraz jajkami ugotowanymi na twardo.
4. Pietruszkę myjemy, suszymy, siekamy i dodajemy do masy powstałej masy na kotlety rybne.
5. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
6. Kotlety rybne podajemy z ziemniakami, mogą być w formie frytek i surówką.
***Lubisz kotlety? Sprawdź inne przepisy: Kotlety z łopatki z paprykąKotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową Kotlety parówkowe ***Zobacz również: