Kotlety rybne na pyszny obiad

Aktualizacja

Kotlety rybne to wyjście dla tych, którzy jednak chcą zrezygnować z drobiu, wołowiny, czy wieprzowiny. Ryby są zdrowe, mają wiele składników odżywczych, a podane w formie kotleta są miłą odmianą.

Kotlety rybne to alternatywa dla kotletów drobiowych, czy wołowych
Kotlety rybne to alternatywa dla kotletów drobiowych, czy wołowych 123RF/PICSEL

Kotlety rybne - sposób przygotowania:

1. Rybę odmrażamy, myjemy, pozbywamy się ości, jeżeli takie są i kroimy na większe kawałki.

2. Gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki.

3. Odmrożoną i pokrojoną rybę miksujemy z solą, jajkiem, pieprzem, bułką tartą oraz jajkami ugotowanymi na twardo.

4. Pietruszkę myjemy, suszymy, siekamy i dodajemy do masy powstałej masy na kotlety rybne.

5. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.

6. Kotlety rybne podajemy z ziemniakami, mogą być w formie frytek i surówką.

***
Lubisz kotlety? Sprawdź inne przepisy: 

Kotlety z łopatki z papryką

Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową 

Kotlety parówkowe 

***
Zobacz również: 

"Ewa gotuje": Krem z kiszonych ogórkówPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas