Kotlety rybne na pyszny obiad
Kotlety rybne to wyjście dla tych, którzy jednak chcą zrezygnować z drobiu, wołowiny, czy wieprzowiny. Ryby są zdrowe, mają wiele składników odżywczych, a podane w formie kotleta są miłą odmianą.
Kotlety rybne - sposób przygotowania:
1. Rybę odmrażamy, myjemy, pozbywamy się ości, jeżeli takie są i kroimy na większe kawałki.
2. Gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu obieramy ze skorupki.
3. Odmrożoną i pokrojoną rybę miksujemy z solą, jajkiem, pieprzem, bułką tartą oraz jajkami ugotowanymi na twardo.
4. Pietruszkę myjemy, suszymy, siekamy i dodajemy do masy powstałej masy na kotlety rybne.
5. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
6. Kotlety rybne podajemy z ziemniakami, mogą być w formie frytek i surówką.
***
Lubisz kotlety? Sprawdź inne przepisy:
Kotlety z łopatki z papryką
Kotlety z kaszą jaglaną i pastą sezamową
Kotlety parówkowe
***
Zobacz również: