Kotlety z pieczarek

Aktualizacja

Nie masz pomysłu na obiad? Poznaj nasz przepis na nietypowe kotlety z pieczarek. Są naprawdę tanie i smaczne! Co więcej, kotlety z pieczarek przygotujesz naprawdę błyskawicznie!

Kotlety z pieczarek robi się naprawdę szybko. Smakują każdemu!
Kotlety z pieczarek robi się naprawdę szybko. Smakują każdemu!123RF/PICSEL

Pieczarki płuczemy, drobno kroimy. Cebule obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na patelni wraz z pieczarkami. Jaja ugotowane na twardo, obieramy. Wszystkie składniki miksujemy z dodatkiem surowego jaja, soli, pieprzu, uniwersalnej przyprawy warzywnej, bułki tartej, posiekanej pietruszki. Jeśli masa jest za gęsta, dodajemy odrobinę mleka.

Formujemy kotlety z pieczarek, obtaczamy je w bułce bezglutenowej. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kładziemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odkładamy na bibułkę, aby ociekły z tłuszczu.

Kotlety z pieczarek podajemy na gorąco z dodatkiem surówek albo na zimno na kanapce. 

Koniecznie sprawdź też inny przepis na kotlety z pieczarek

* * *

Zobacz więcej:

Przepis na kukurydziane kotletyInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas