Kotlety z pieczarek
Nie masz pomysłu na obiad? Poznaj nasz przepis na nietypowe kotlety z pieczarek. Są naprawdę tanie i smaczne! Co więcej, kotlety z pieczarek przygotujesz naprawdę błyskawicznie!

Składniki
- 1 kg pieczarek
- 2 średnie cebule
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 1 jajko surowe
- bułka tarta
- sól
- pieprz
- uniwersalna przyprawa warzywna
- natka pietruszki
- olej do smażenia
Pieczarki płuczemy, drobno kroimy. Cebule obieramy, drobno siekamy, podsmażamy na patelni wraz z pieczarkami. Jaja ugotowane na twardo, obieramy. Wszystkie składniki miksujemy z dodatkiem surowego jaja, soli, pieprzu, uniwersalnej przyprawy warzywnej, bułki tartej, posiekanej pietruszki. Jeśli masa jest za gęsta, dodajemy odrobinę mleka.
Formujemy kotlety z pieczarek, obtaczamy je w bułce bezglutenowej. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, kładziemy kotleciki i smażymy z obu stron na złoty kolor. Odkładamy na bibułkę, aby ociekły z tłuszczu.
Kotlety z pieczarek podajemy na gorąco z dodatkiem surówek albo na zimno na kanapce.
Koniecznie sprawdź też inny przepis na kotlety z pieczarek
* * *
Zobacz więcej: