Reklama

Reklama

Krem z brokułów

Z musztardą i orzechami!

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 posiekana cebula
  • 2 ząbki posiekanego czosnku
  • 4 duże ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1⁄2 brokuła podzielonego na różyczki
  • 1 marchewka starta na tarce o dużych oczkach
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy truflowej (lub innej)
  • 2 duże łyżki musztardy francuskiej
  • 50 g orzechów włoskich łuskanych
  • sól, pieprz
  • 1 i 1⁄2 wywaru z jarzyn
  • 50 g śmietanki kokosowej
  • 1 łyżka posiekanych listków kolendry

Sposób przygotowania

W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj czosnek, rozmaryn, cebulę i zeszklij. Dołóż marchewkę, ziemniaki i brokuła, wymieszaj, wsyp sól i pieprz, zalej wywarem z jarzyn i gotuj przez 14 minut. Wlej musztardę i śmietanę kokosową i doprowadź do wrzenia. Zmiksuj na krem i udekoruj orzechami, musztardą francuską oraz kolendrą. Możesz pozostawić zupę bez miksowania.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje