Krem z brokułów
Z musztardą i orzechami!

Składniki
- 1 posiekana cebula
- 2 ząbki posiekanego czosnku
- 4 duże ziemniaki pokrojone w kostkę
- 1⁄2 brokuła podzielonego na różyczki
- 1 marchewka starta na tarce o dużych oczkach
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 łyżki oliwy truflowej (lub innej)
- 2 duże łyżki musztardy francuskiej
- 50 g orzechów włoskich łuskanych
- sól, pieprz
- 1 i 1⁄2 wywaru z jarzyn
- 50 g śmietanki kokosowej
- 1 łyżka posiekanych listków kolendry
4 osób
Sposób przygotowania
W garnku rozgrzej oliwę. Dodaj czosnek, rozmaryn, cebulę i zeszklij. Dołóż marchewkę, ziemniaki i brokuła, wymieszaj, wsyp sól i pieprz, zalej wywarem z jarzyn i gotuj przez 14 minut. Wlej musztardę i śmietanę kokosową i doprowadź do wrzenia. Zmiksuj na krem i udekoruj orzechami, musztardą francuską oraz kolendrą. Możesz pozostawić zupę bez miksowania.