Krem z dyni na mleku kokosowym

Bez laktozy. Porcja dla 2–3 osób.

Krem z dyni na mleku kokosowym
Krem z dyni na mleku kokosowym materiały prasowe

Wykonanie:

Dynię obierz i pokrój na dowolnej wielkości kawałki. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni z funkcją termoobiegu. Dynię ułóż na folii aluminiowej, skrop ją oliwą, posyp cukrem, a następnie zawiń w folię i piecz 30 minut, aż dynia będzie miękka.

Do rondelka wlej rosół oraz włóż upieczoną dynię. Za pomocą ręcznego blendera zmiksuj całość na gładką masę. Zagotuj. Dodaj mleko kokosowe oraz sól i pieprz do smaku. Opcjonalnie możesz podać z odrobiną jogurtu naturalnego.

Przepis pochodzi z książki "Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiak. Wydawnictwo Edipresse Książki.

"Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiak
"Ugotuj mi tato" Tomasza Jakubiaka i Joanny Jakubiakmateriały prasowe
Najlepszy przepis na zupę krem z dyniInteria Kulinaria
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas