Reklama

Reklama

Krem z pora i brokułów

Krem z pora i brokułów to lekka zupa z zielonych warzyw z dodatkiem ziół. Jej przygotowanie zajmuje pół godziny. Krem z pora i brokułów stawia na nogi nie tylko wiosną!


Czas przyrządzenia: 30 minut

Składniki

  • 1 litr bulionu (z kurczaka lub warzywny)
  • duży brokuł
  • 3 średnie pory
  • masło
  • świeże liście tymianku

Krem z pora i brokułów - przygotowanie

Brokuł umyj i potnij na drobne różyczki. W porach odetnij ciemnozieloną część, a resztę jasnego korzenia skrój w plastry.

Rozpuść masło w rondlu z grubym dnem, dodaj pora z tymiankiem i smaż do miękkości.

Dodaj brokuł, całość zalej bulionem i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.

Tak przygotowaną zupę zmiksuj na krem, przypraw solą i pieprzem. Podawaj w miseczkach.


Sprawdź też inne nasze przepisy:

Tradycyjna pomidorowa

Reklama

Domowy rosół

Zupa jarzynowa

Zobacz również:

 

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy