Krem z pora i brokułów

Aktualizacja

Krem z pora i brokułów to lekka zupa z zielonych warzyw z dodatkiem ziół. Jej przygotowanie zajmuje pół godziny. Krem z pora i brokułów stawia na nogi nie tylko wiosną!

Krem z pora i brokułów z dodatkiem tymianku
Krem z pora i brokułów z dodatkiem tymianku123RF/PICSEL

Krem z pora i brokułów - przygotowanie

Brokuł umyj i potnij na drobne różyczki. W porach odetnij ciemnozieloną część, a resztę jasnego korzenia skrój w plastry.

Rozpuść masło w rondlu z grubym dnem, dodaj pora z tymiankiem i smaż do miękkości.

Dodaj brokuł, całość zalej bulionem i gotuj na wolnym ogniu około 8 minut.

Tak przygotowaną zupę zmiksuj na krem, przypraw solą i pieprzem. Podawaj w miseczkach.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Polędwiczki z rusztuPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas