Kremowa kalafiorowa z pieczoną ciecierzycą

Bardzo aromatyczna!

Zupa z kalafiora
Zupa z kalafiora123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Osącz cieciorkę, wymieszaj z wędzoną papryką, płatkami chilli i kminem. 

2. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i piecz cieciorkę ok. 20 minut. 

3. Zagotuj marchewkę i pietruszkę na warzywny bulion. Wrzuć kalafior i gotuj do miękkości. Marchewkę i pietruszkę, jeśli były w całości, pokrój na mniejsze kawałki. Całość zmiksuj. 

4. Na patelni rozpuść łyżkę masła, wrzuć rozgnieciony ząbek czosnku, podsmaż i dodaj do zupy. 

5. Zupę starannie wymieszaj, po wierzchu posyp podprażoną cieciorką. Możesz dodać listki świeżej bazylii. Nasza rada: Zupę możesz posypać zrumienionym sezamem.

Zmysłowe smaki: Zupa krem z kalafioraInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas