Kremowa zupa pieczarkowa

Propozycja na smaczną zupę, którą przygotujesz w kilka chwil.

Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W garnku na oliwie delikatnie podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i pora. Następnie dodać umyte, pokrojone w plastry pieczarki i smażyć ok. 10 minut co chwilę mieszając.

Dodać startą na tarce marchewkę oraz pietruszkę a także pokrojonego w kosteczkę ziemniaka. Wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

Wlać gorący bulion i zagotować. Gotować pod przykryciem przez ok. 20 minut aż warzywa będą miękkie. Zmiksować blenderem, pod koniec dodać śmietankę.

Udekorować natką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas