Reklama

Reklama

Kremowa zupa pieczarkowa

Propozycja na smaczną zupę, którą przygotujesz w kilka chwil.

Składniki

  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 1/2 małego pora
  • 500 g pieczarek
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 pietruszki
  • 1 ziemniak
  • 550 ml bulionu
  • 100 ml śmietanki

Sposób przygotowania

W garnku na oliwie delikatnie podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i pora. Następnie dodać umyte, pokrojone w plastry pieczarki i smażyć ok. 10 minut co chwilę mieszając.

Reklama

Dodać startą na tarce marchewkę oraz pietruszkę a także pokrojonego w kosteczkę ziemniaka. Wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

Wlać gorący bulion i zagotować. Gotować pod przykryciem przez ok. 20 minut aż warzywa będą miękkie. Zmiksować blenderem, pod koniec dodać śmietankę. 

Udekorować natką. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje