Kremowa zupa pieczarkowa

Propozycja na smaczną zupę, którą przygotujesz w kilka chwil.

Zupa pieczarkowa
Zupa pieczarkowa123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W garnku na oliwie delikatnie podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i pora. Następnie dodać umyte, pokrojone w plastry pieczarki i smażyć ok. 10 minut co chwilę mieszając.

Dodać startą na tarce marchewkę oraz pietruszkę a także pokrojonego w kosteczkę ziemniaka. Wymieszać i chwilę razem podsmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

Wlać gorący bulion i zagotować. Gotować pod przykryciem przez ok. 20 minut aż warzywa będą miękkie. Zmiksować blenderem, pod koniec dodać śmietankę.

Udekorować natką.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas