Krewetki królewskie smażone po azjatycku z makaronem gryczanym

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • 150 g obranych surowych krewetek królewskich, oprawionych
  • 2 łyżeczki sosu tamari (jeśli ktoś nie unika glutenu, można też zastosować sos sojowy)
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek extra virgin
  • 75 g makaronu gryczanego soba
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 1 papryczka chili bird’s eye, drobno posiekana
  • 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego imbiru
  • 20 g czerwonej cebuli, pokrojonej w piórka
  • 40 g selera naciowego, przyciętego i posiekanego
  • 75 g zielonej fasolki szparagowej, posiekanej
  • 50 g jarmużu, grubo posiekanego
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 5 g lubczyku lub liści selera
1 osoby

Sposób przygotowania

Przepis na wyjątkowe krewetki z czosnkiemInteria KulinariaInteria Kulinaria
materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?