Krokiety z wędzonym boczkiem
Krokiety z wędzonym boczkiem z dodatkiem pieczarek i obtoczone w chrupiącej panierze sprawdzą się jako dodatek do zup. Świetnie smakują podane na ciepło i na zimno jako przekąska podczas imprezy.
Składniki na ciasto miksujemy. Kapustę kiszoną zalewamy wrzątkiem i gotujemy przez 10 minut.
Boczek, paprykę i cebulę kroję w kostkę, podsmażamy, a następnie wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy wszystko razem kilka minut. Dodajemy pokrojoną kapustę kiszoną, przyprawiamy i podsmażamy razem.
Z ciasta smażymy naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładamy łyżkę farszu i rozprowadzamy równomiernie.
Zwijamy naleśniki w rulony i panierujemy w mące, jajku oraz bułce tartej jak kotlety. Smażymy z każdej strony. Krokiety podajemy na ciepło lub na zimno.
***
Zobacz również:
Lubisz dania mięsne? Wypróbuj:
Z filetów możesz przygotować również kieszonki z fetą i orzechami.
A co powiesz na aromatyczną pierś kurczaka z pomidorami?
Polecamy też przepis na piersi z kurczaka z rozmarynem i boczkiem.