Reklama

Reklama

Kuleczki ziemniaczane

Smakowity dodatek do obiadu.

Składniki

  • ziemniaki ugotowane ok. 1 kg
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • Bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania

Ugotować ziemniaki, zgnieść lub przecisnąć przed praskę. Dodaj jajka i mąkę. Zagnieść ciasto, nie może przylepiać się do dłoni - w razie konieczności dodać więcej mąki. Dodać sól i pieprz wedle uznania, lepić kuleczki wilgotnymi dłońmi i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na oleju aż będą złociste. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje