Kultowa przekąska z ciasta francuskiego. Znika do ostatniego okruszka

Joanna Leśniak

Oprac.: Joanna Leśniak

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
113
Udostępnij
Szybka przekąska na imprezę
Szybka przekąska na imprezę123RF/PICSEL

Parówki w cieście, czyli as z kuchennego rękawa

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Parówki z serem w cieście francuskim
      Parówki z serem w cieście francuskim

      Ciasto francuskie z parówką — lista składników

      • 1 arkusz ciasta francuskiego,
      • 4 parówki,
      • 4 plastry żółtego sera,
      • 1 jajko,
      • garść sezamu do posypania.
      Parówki w cieście możesz przygotować w poręcznym rozmiarze
      Parówki w cieście możesz przygotować w poręcznym rozmiarze123RF/PICSEL

      Przepis na parówki w cieście francuskim krok po kroku

      • Każdą parówkę przekrój na pół. To samo zrób z plastrami sera żółtego.
      • Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i podziel go na osiem równych części.
      • Na każdym kawałku ułóż plaster sera i połowę kiełbaski.
      • Zawiń szczelnie. W ramach podniesienia walorów estetycznych, na wierzchu wykonaj niezbyt głębokie nacięcia.
      • W misce roztrzep jajko i posmaruj każdą parówkę w cieście.
      • Na koniec posyp wierzch ziarnami sezamu.
      • Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Jak długo piec parówki w cieście francuskim? Zajmie to około 20 minut. Ciasto powinno być złociste.

      Dla urozmaicenia

      Przejdź na