Reklama

Kultowa sałatka szopska

Sałatka szopska od wielu lat gości na stołach tysięcy - i słusznie! To jeden z najzdrowszych przepisów kuchni śródziemnomorskiej, a także przepyszny sposób na przyswojenie mnóstwa zdrowych mikro- i makroelementów. Przepis na sałatkę szopską to nie tylko szybki, ale i tani sposób na domową przekąskę. Odrobina soczystych pomidorów, świeże ogórki, aromatyczna czerwona cebula i wyraziste oliwki, a wszystko okraszone odrobiną fety. Zobaczcie, jak ją zrobić!

Składniki

  • 2 pomidory
  • ogórek
  • cebula czerwona
  • 0,5 szklanki oliwek
  • 150 g fety
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sałatka szopska opiera się na świeżych produktach, które połączysz w prosty sposób:

Równie smakowitą propozycją jest sałatka z ananasem.

Jeszcze szybciej przygotujesz sałatkę z warzyw konserwowych.

Sałatka z burakiem i mozzarellą też na pewno ci zasmakuje.

Reklama

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama