Kultowa sałatka szopska
Sałatka szopska od wielu lat gości na stołach tysięcy - i słusznie! To jeden z najzdrowszych przepisów kuchni śródziemnomorskiej, a także przepyszny sposób na przyswojenie mnóstwa zdrowych mikro- i makroelementów. Przepis na sałatkę szopską to nie tylko szybki, ale i tani sposób na domową przekąskę. Odrobina soczystych pomidorów, świeże ogórki, aromatyczna czerwona cebula i wyraziste oliwki, a wszystko okraszone odrobiną fety. Zobaczcie, jak ją zrobić!

Składniki
- 2 pomidory
- ogórek
- cebula czerwona
- 0,5 szklanki oliwek
- 150 g fety
- oliwa
- sól
- pieprz
Sałatka szopska opiera się na świeżych produktach, które połączysz w prosty sposób:
Równie smakowitą propozycją jest sałatka z ananasem.Jeszcze szybciej przygotujesz sałatkę z warzyw konserwowych.Sałatka z burakiem i mozzarellą też na pewno ci zasmakuje.