Reklama

Reklama

Kurczak pieczony po wiejsku

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-5 porcji.

Składniki

  • 1 kurczak
  • 75 g masła
  • 1-2 łyżki soku z cytryny
  • łyżka ziół prowansalskich
  • szczypta soli
  • szczypta czarnego pieprzu

Przygotowanie:

Reklama

Roztop masło, dodaj sok z cytryny i zioła prowansalskie. Polej kurczaka masłem. Dopraw solą i pieprzem. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 225 stopni na 10 minut.

Polej kurczaka masłem i piecz w temperaturze zredukowanej do 175 stopni, aż temperatura wewnątrz kurczaka osiągnie 74-80 stopni. Kurczak jest gotowy, jeśli sok wypływający po nakłuciu wykałaczką jest przejrzysty.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.


INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje