Kurczak pieczony po wiejsku

Przepis Sary La Fountain. Składniki na 4-5 porcji.

Kurczak pieczony po wiejsku
Kurczak pieczony po wiejskumateriały prasowe

Przygotowanie:

Roztop masło, dodaj sok z cytryny i zioła prowansalskie. Polej kurczaka masłem. Dopraw solą i pieprzem. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 225 stopni na 10 minut.

Polej kurczaka masłem i piecz w temperaturze zredukowanej do 175 stopni, aż temperatura wewnątrz kurczaka osiągnie 74-80 stopni. Kurczak jest gotowy, jeśli sok wypływający po nakłuciu wykałaczką jest przejrzysty.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Spaghetti bolognese - wyjątkowy makaron z mięsemInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas