Kurczak po włosku

Soczyste mięso z pysznymi dodatkami. Smakuje wyśmienicie!

Kurczak po włosku
Kurczak po włosku123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kurczaka natrzyj solą i pieprzem, obsmaż krótko na patelni, a następnie odłóż na talerz. Na tej samej patelni podsmaż najpierw pokrojony na kawałki boczek oraz posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodaj pokrojone pieczarki, smaż kolejne 5 minut. Wlej wino, dodaj pomidory wraz z zalewą. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Gotuj około 5 minut. 

2. Dodaj do sosu uda i duś do miękkości przez 40 minut. Na 10 minut przed końcem dodaj osączone z zalewy oliwki.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas