Kurczak z fetą i warzywami

Kurczak w nowej odsłonie

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
  • 100 g sera typu feta
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 cukinie
  • 250 g pomidorków cherry
  • papryka (opcjonalnie)
  • Cytryna
  • 1/4 szklanki białego wina
  • 4 gałązki świeżego tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwek (np. wędzonych, bez pestek)

Reklama

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Opłucz i osusz mięso papierowym ręcznikiem. Rozkrój filety, tak by były jak najbardziej płaskie. Fetę pokrój na 4 plasterki i zawiń w mięso. Zepnij wykałaczkami.

2. Smaż roladki na rozgrzanej oliwie, aż zyskają złoty kolor (3-4 minuty). Następnie dodaj pokrojone w plasterki cukinie i cytrynę, posiekany czosnek,paprykę,  wino i tymianek. Wymieszaj i wstaw do piekarnika.

3. Piecz 20-25 minut, aby mięso było miękkie. Tuż przed podaniem posyp oliwkami. Podawaj z zieloną sałatą i pieczywem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje