Kurczak z fetą i warzywami
Kurczak w nowej odsłonie

Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 100 g sera typu feta
- 2 łyżki oliwy
- 2 cukinie
- 250 g pomidorków cherry
- papryka (opcjonalnie)
- Cytryna
- 1/4 szklanki białego wina
- 4 gałązki świeżego tymianku
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwek (np. wędzonych, bez pestek)
Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Opłucz i osusz mięso papierowym ręcznikiem. Rozkrój filety, tak by były jak najbardziej płaskie. Fetę pokrój na 4 plasterki i zawiń w mięso. Zepnij wykałaczkami.
2. Smaż roladki na rozgrzanej oliwie, aż zyskają złoty kolor (3-4 minuty). Następnie dodaj pokrojone w plasterki cukinie i cytrynę, posiekany czosnek,paprykę, wino i tymianek. Wymieszaj i wstaw do piekarnika.
3. Piecz 20-25 minut, aby mięso było miękkie. Tuż przed podaniem posyp oliwkami. Podawaj z zieloną sałatą i pieczywem.