Kurczak z owocami
Składniki: podwójna wędzona pierś z kurczaka, po główce sałaty masłowej oraz czerwonej, 2 nektarynki, 40 dag arbuza, 2 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu, łyżka dżemu morelowego, posiekana papryczka chili, sól, pieprz, ew. bratki do dekoracji.

Oba rodzaje sałaty umyj, porwij na kawałki. Ułóż na półmisku, przetykając zielone liście czerwonymi. Nektarynki pokrój na połówki, usuń pestkę, połówki pokrój w plasterki. W plasterki pokrój też mięso. Z arbuza wytnij kulki specjalną łyżką lub pokrój go w kostkę. Na sałacie układaj plastry mięsa, przekładając plastrami nektarynek. Posyp kulkami arbuza. Majonez utrzyj z jogurtem i dżemem. Dopraw solą, pieprzem, polej sałatkę, posyp chili. Możesz też udekorować ją bratkami.