Lasagne

Specjały z kuchni włoskiej.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1/2 opakowania lasagne,
- 1 kg świeżego lub 2 paczki mrożonego szpinaku,
- 20 dag żółtego sera,
- cebula, łyżka bazylii, 4 łyżki mąki,
- 2 ząbki czosnku, szklanka mleka,
- 3 jajka, 2 łyżki oliwy,
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Przyrządzanie:

Szpinak umyć, oddzielić liście, wypłukać i posiekać. Cebulę pokroić, zeszklić na oliwie, oprószyć łyżką mąki, podsmażyć. Włożyć szpinak i bazylię, wlać kilka łyżek mleka, przyprawić. Dusić około 5 minut. Wlać roztrzepane jajka. Smażyć, aż się zetną. Do formy posmarowanej masłem kłaść kolejno płaty lasagne i szpinaku. Polać sosem pomidorowym, posypać startym serem. Zapiekać 30 - 40 minut, aż makaron będzie miękki.
1 porcja - 459 kcal
Czas przygotowania: 50 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas