Reklama

Reklama

Lasagne ze szpinakiem

Zielona wariacja na temat włoskiego klasyka. Lasagne wypełniona liśćmi szpinaku, to zdrowy sposób na obiad.


Składniki

  • makaron lasagne
  • 3-4 pęczki świezego szpinaku
  • czosnek
  • śmietana
  • ser żółty
  • sól
  • pieprz

Szpinak posiekać, lekko zblanszować. Zalać śmietaną, dodać przyprawy i wymieszać.

Makaron lekko podgotować (opcjonalnie, może być też bez gotowania).

W naczyniu żaroodpornym układać na przemian warstwami. Górę solidnie obsypać tartym serem.

Zapiekać kwadrans w 180 stopniach.

***

Zobacz także:

Przekaż 1% na pomoc dzieciom - darmowy programTUTAJ>>>

Reklama




INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: szpinak

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje