Lekka zupa warzywna

Ta pełna warzyw zupa to samo zdrowie!

Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa123RF/PICSEL

Składniki:

  • 12 dag kabanosów wieprzowych
  • pół główki białej kapusty
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • pół selera
  • por
  • duża cebula
  • łyżka masła
  • 2 papryczki chili
  • 2 czerwone papryki
  • sól, kilka ziaren ziela angielskiego, 3 liście laurowe

Przygotowanie:

Papryki przekrój, piecz 40 min w 180°C. Owiń w folię na 15 min. Obierz, pokrój. Kabanosy pokrój na kawałki. Marchewki, pietruszki i seler pokrój w kostkę, por w paski.

Kapustę poszatkuj. Warzywa i kabanosy zalej wodą. Dodaj papryczki chili, ziele angielskie i liście laurowe, ugotuj.

Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj do zupy. Przypraw. Dodaj paprykę.

Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,80 zł

Chwila dla Ciebie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas