Lekkie, aromatyczne i obłędnie smaczne. Oto najlepsze, wiosenne zupy

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Świeże warzywa warto przeznaczyć do przygotowania wiosennej zupy
Świeże warzywa warto przeznaczyć do przygotowania wiosennej zupy123RF/PICSEL

Wiosenny bulion z młodymi warzywami

  • bulion,
  • 3 marchewki,
  • 1 młoda pietruszka,
  • pół selera,
  • 1 łodyga selera naciowego,
  • 1 młody por,
  • 100 g groszku,
  • 100 g fasolki szparagowej,
  • świeża natka pietruszki,
  • makaron.

Zupa z fasolki szparagowej z pulpetami z indyka

  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 liście laurowe,
  • 50 g masła,
  • mielony pieprz czarny,
  • sól,
  • oliwa,
  • 1 łyżka suszonego majeranku,
  • 1 sztuka włoszczyzny,
  • 2 litry bulionu warzywnego,
  • 500 g fasolki szparagowej,
  • 150 ml śmietanki 30 proc.,
  • świeży koperek.
  • 50 g kaszy jęczmiennej,
  • 2 łyżeczki mielonej kurkumy,
  • 500 g mielonego mięsa z indyka,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 łyżka suszonego majeranku,
  • świeży koperek.
Zupa ze świeżego szczawiu smakuje wyśmienicie
Zupa ze świeżego szczawiu smakuje wyśmienicie123RF/PICSEL

Zupa ze świeżego szczawiu

  • 400 g świeżego szczawiu,
  • 4 ziemniaki,
  • 1 litr wywaru warzywnego z włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz,
  • 150 ml śmietanki 30 proc.,
  • 5 jajek ugotowanych na twardo.
Anna Szymańczyk o samoakceptacji i przekuwaniu przeszkód w sukces Katarzyna ZdanowiczINTERIA.PL