Lemoniada bez cukru będzie smakować obłędnie. Jak zrobić lemoniadę z truskawkami?

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
25
Udostępnij
Co zrobić z truskawek? Domowa lemoniada to strzał w dziesiątkę
Co zrobić z truskawek? Domowa lemoniada to strzał w dziesiątkę123RF/PICSEL

Słodkie owoce nie potrzebują ozdobników

Video Player is loading.
Loaded: 0%
  • subtitles off, selected
Current Time 0:00
Duration -:-
Stream Type LIVE
reklama
dzięki reklamie oglądasz za darmo
Ekspresowe obieranie truskawek
Watermark Video
Ekspresowe obieranie truskawekInteria KulinariaInteria Kulinaria

Jak zrobić lemoniadę truskawkową?

  • ½ kg truskawek,
  • 1 l zimnej wody (może być mineralna gazowana lub niegazowana — jak wolisz),
  • 1 cytryna,
  • kilka listków świeżej mięty.
Taką domową lemoniadę przygotujesz w kilka chwil, a na pewno zachwyci wszystkich domowników
Taką domową lemoniadę przygotujesz w kilka chwil, a na pewno zachwyci wszystkich domowników123RF/PICSEL
  • Truskawki umyj pod zimną, bieżącą wodą. Pamiętaj, że szypułki należy oderwać dopiero po umyciu — inaczej owoce nasiąkną wodą i stracą swój intensywny smak.
  • Opłucz liście mięty i rozłóż je na ręczniku papierowym.
  • Z cytryny wyciśnij sok.
  • Truskawki, sok cytrynowy i miętę zmiksuj — najwygodniej będzie użyć blendera kielichowego.
  • Powstała masa powinna być gęsta i gładka. Przelej ją do dzbanka na lemoniadę i zalej zimną wodą.
  • Wymieszaj. W wyjątkowo upalne dni podawaj z kilkoma kostkami lodu. Gotowe!

Zobacz również:

    Jak urozmaicić smak lemoniady truskawkowej?

    emptyLike
    Lubię to
    Lubię to
    like
    15
    Super
    relevant
    7
    Hahaha
    haha
    1
    Szok
    shock
    1
    Smutny
    sad
    1
    Zły
    angry
    0
    Lubię to
    like
    Super
    relevant
    25
    Udostępnij
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Przejdź na