Lody owocowe na patyku

Lody owocowe na patyku to doskonały wybór na gorące dni! Nic nie przyniesie ci lepszej ochłody. Lody będą smakowały jeszcze lepiej, gdy przygotujesz je własnoręcznie. Wypróbuj nasz przepis.

Lody owocowe na patyku mrozimy kilka godzin w zamrażarce
Lody owocowe na patyku mrozimy kilka godzin w zamrażarceINTERIA.PL

Lody owocowe na patyku - przygotowanie

1. Owoce częściowo rozgniatamy widelcem, dodajemy miód oraz jogurt, delikatnie mieszamy, aby kolor masy był niejednolity.

2. Masę delikatnie przekładamy do foremek i mrozimy minimum 5 godzin. Przed podaniem foremki umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie lub zostawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej, aby łatwiej było wyciągnąć z nich lody.

Sprawdź też inne przepisy na lody!

Zobacz także:

Jak zrobić lody jagodowe?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas