Reklama

Reklama

Lody owocowe na patyku

Lody owocowe na patyku to doskonały wybór na gorące dni! Nic nie przyniesie ci lepszej ochłody. Lody będą smakowały jeszcze lepiej, gdy przygotujesz je własnoręcznie. Wypróbuj nasz przepis.

Składniki

  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • 3 łyżki miodu
  • 1 szklanka jagód

Lody owocowe na patyku - przygotowanie

1. Owoce częściowo rozgniatamy widelcem, dodajemy miód oraz jogurt, delikatnie mieszamy, aby kolor masy był niejednolity.

2. Masę delikatnie przekładamy do foremek i mrozimy minimum 5 godzin. Przed podaniem foremki umieszczamy na chwilę w ciepłej wodzie lub zostawiamy na kilka minut w temperaturze pokojowej, aby łatwiej było wyciągnąć z nich lody.

Sprawdź też inne przepisy na lody!

Domowe lody owocowe

Pyszne lody orzechowe

Reklama

Sorbet truskawkowo-rabarbarowy

Zobacz także:

INTERIA.PL

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: Lody na patyku

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje