Łosoś w marynacie z whisky - Robert Sowa

Składniki dla 4 osób: 4 x 160 g fileta z łososia norweskiego (oczyszczone, umyte, bez ości, ze skórą). Marynata: 50 ml whisky (im starsza, tym lepsza);

article cover
materiały prasowe

Sposób przygotowania:

Przyprawy zmielić w młynku, wymieszać z miodem, gorącą wodą i olejem. Ostudzić i dodać whisky. Marynatą natrzeć leżące na skórze filety z łososia, całość przykryć i wstawić do lodówki na minimum 4 godziny.

Łososia grillować na aluminiowej tacce. Podczas grillowania nakładać na rybę resztę marynaty. Łososia podawać ze świeżo startym chrzanem, świeżo wyciskanym sokiem z jabłek i odrobiną cynamonu.

Autor przepisu: mistrz kulinarny Robert Sowa
Stylizacja zdjęć: Ewa Gębska

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas