Reklama

Reklama

Makaron "Wiosna"

Smaczne i szybkie danie.

Składniki:

  • 125g pełnoziarnistego makaronu świderki
  • 40g marchewki
  • 40g cukinii
  • 40g pieczarek
  • 50 ml Oliwa z oliwek Gallo Suave
  • 40ml Oliwa z oliwek Gallo 
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Zagotuj makaron w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek Gallo i soli.

Reklama

Pokrój , warzywa w cienkie paseczki  dopraw solą i pieprzem do smaku. Podsmaż  na mocno rozgrzanej patelni , z dodatkiem oliwy z oliwek Gallo, tak, by nie przywarły do patelni. Wymieszaj je z ugotowanym makaronem i dopraw odrobiną oliwy z oliwek Gallo Suave, aby  uzyskać finałową nutę smaku.

PORADA SZEFA KUCHNI

Makaron możesz również przygotować ze szpinakiem zobacz przepis poniżej :

Sos szpinakowy:

Składniki:

  • 100ml niskotłuszczowej śmietany
  • 100g liści szpinaku
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Podgrzej śmietanę do zagotowania, dodaj  szpinak i dusić 2 minuty. Zmiksuj blenderem lub w robocie kuchennym i dobrze dopraw solą i pieprzem.

Oliwa z oliwek Gallo Suave: Mieszanka subtelnych smaków, dla równie delikatnych podniebień. Jej delikatny smak idealnie nadaje się do podsmażania warzyw i mięs, wypróbuj użyć oliwy również do ciast i ciasteczek.

Marka Gallo stworzona została w Portugalii w 1919 roku i obecna jest już w ponad 40 krajach. W 2015 roku, po raz drugi w ciągu ostatnich 5 lat, Gallo zdobyło Złoty Medal w prestiżowym konkursie Mario Solinas.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje