Makaron "Wiosna"
Smaczne i szybkie danie.

Składniki:
- 125g pełnoziarnistego makaronu świderki
- 40g marchewki
- 40g cukinii
- 40g pieczarek
- 50 ml Oliwa z oliwek Gallo Suave
- 40ml Oliwa z oliwek Gallo
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Zagotuj makaron w wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek Gallo i soli.
Pokrój , warzywa w cienkie paseczki dopraw solą i pieprzem do smaku. Podsmaż na mocno rozgrzanej patelni , z dodatkiem oliwy z oliwek Gallo, tak, by nie przywarły do patelni. Wymieszaj je z ugotowanym makaronem i dopraw odrobiną oliwy z oliwek Gallo Suave, aby uzyskać finałową nutę smaku.
PORADA SZEFA KUCHNI
Makaron możesz również przygotować ze szpinakiem zobacz przepis poniżej :
Sos szpinakowy:
Składniki:
- 100ml niskotłuszczowej śmietany
- 100g liści szpinaku
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Podgrzej śmietanę do zagotowania, dodaj szpinak i dusić 2 minuty. Zmiksuj blenderem lub w robocie kuchennym i dobrze dopraw solą i pieprzem.

Oliwa z oliwek Gallo Suave: Mieszanka subtelnych smaków, dla równie delikatnych podniebień. Jej delikatny smak idealnie nadaje się do podsmażania warzyw i mięs, wypróbuj użyć oliwy również do ciast i ciasteczek.
Marka Gallo stworzona została w Portugalii w 1919 roku i obecna jest już w ponad 40 krajach. W 2015 roku, po raz drugi w ciągu ostatnich 5 lat, Gallo zdobyło Złoty Medal w prestiżowym konkursie Mario Solinas.