Makaron z brukselką
Zdrowo i do syta

Składniki
- 1/2 kg zielonego makaronu np. świderki
- 1 kg brukselki
- cebula
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka cząbru
- 15 dag parmezanu
- sól
- pieprz
4 osób
Sposób przygotowania
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Brukselkę wymyć, oczyścić, przekroić na połówki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. 2. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na oliwie, dodać połowę ugotowanej brukselki, doprawić solą, pieprzem, cząbrem i wymieszać. Podsmażyć, dodać masło i makaron. Gotowe danie wyłożyć na półmisek i udekorować pozostałą brukselką. Wierzch posypać drobno startym parmezanem.