Makaron z klopsikami

Sycący obiad dla całej rodziny.

Makaron z klopsami
Makaron z klopsami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj mięso, oregano, rozdrobniony czosnek, bułkę tartą i posiekaną cebulę.

Z masy formuj średniej wielkości pulpeciki.

Na patelni rozgrzej oliwę lub masło klarowane, smaż pulpeciki, co jakiś czas przekładając, by się podsmażyły z każdej strony.

Po kilku minutach wlej na patelnię passatę i dopraw ją cukrem, solą i pieprzem.

Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Gdy będzie miękki odcedź, wyłóż na półmisek, następnie dodaj pulpeciki, polej pomidorowym sosem.

Na koniec posyp porwaną mozzarellą, możesz też posypać posiekaną natką pietruszki.

Całość można oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas