Reklama

Reklama

Makaron z sosem porowo-pieczarkowym

Szybko i smacznie.


Składniki na 2 porcje:

  • 150 g makaronu wstążki
  • Sól
  • 300 g pora
  • 200 g pieczarek
  • 1 łyżeczka oleju
  • Pieprz
  • 50 g wędzonej szynki
  • 50 g śmietany 12%

  Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonym wrzątku wg przepisu na opakowaniu. Pora i pieczarki pokroić. Pieczarki smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju, doprawić solą i pieprzem, dodać pora i pokrojoną w kostkę szynkę, smażyć kolejne 5 minut. Wlać 250 ml wody i gotować 2 minuty na mocnym ogniu. Zdjąć, dodać śmietanę. Jeszcze raz doprawić. Makaron podawać z sosem.

Reklama

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: makaron | por | Makaron z sosem porowo-pieczarkowym

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy